30 maj

Idag har jag verkligen slöat bort hela dagen och varit ganska värdelös.. Började väl bli lite vettig framåt fem då jag plockade iordning i mitt rum och Peppes. Eftersom att han är borta nu och har ett stort och bra rum så bor jag i princip därinne då jag är hemma och stökar väl ner en hel del! Efter städningen åkte jag och pappa ner till folkparken och tog en glass och nu har jag precis stekt pannkakor till morgondagens matlåda!

Imorgon börjar praktiken, jag ser verkligen fram emot det! Ska ju vara i djurhuset på skolan, det ska bli skitkul. Här kommer lite bilder.





Smådjursavdelningen






Reptilavdelningen
Min favorit










Fågelavdelningen




Kanin&getstallet



Hund&kattavdelningen




 


29 maj

Jag har verkligen inte haft lust att sitta vid datorn på hela veckan, därav inga inlägg. Tänkte meddela att jag gått ut ettan, typ, då det endast återstår två veckors praktik. Finns väl en hel del annat och berätta om också men blir så plottrigt när det gått så många dagar så jag lämnar det här och slänger in lite bilder istället!





Jag i min fina utstyrsel!

Jag älskar verkligen den här bilden! Precis lika mycket som jag älskar tjejen bredvid mig.
Nico Pinkis Judas Timon Svensén and me.
Lägg märke till att hon är väldigt lik både en pinkis och en surrikat! Men en söt sådan.


23 maj

Sitter hemma hos Carro och Erik och skriver på mitt arbete, har inte mycket kvar nu och det kommer kännas så skönt när jag lämnat in det och när det är ur världen.

Annars idag har jag spenderat förmiddagen hemma hos Johanna framför New moon, var hemma en stund och åt osv innan jag, mamma och morfar åkte ner hit för att fika. Anledningen till varför jag sitter här och skriver klart arbetet är för att jag behöver bolla lite frågor med min kära syster.

:)

Tänkte vandra bort till Johanna nu och laga mat och käka tillsammans med henne och Anni :) blir nog kvar där tills imorn, även om dom ska ut på krogen idag. Johanna ville inte sova ensam inatt och jag behöver lite tid för mig själv så jag blir kvar där hemma och väntar på henne. Så, ikväll är det jag och katterna framför tv'n. That's great.

22 maj

Eftersom en gammal vän är i Norrköping under helgen så passade jag på att träffa henne igårkväll eftersom vi inte setts sedan skolavslutningen i nian. Det var trevligt, kul och precis som förr. Det vill jag ha mer av!

Nu sitter jag här och ska sätta igång med att skriva lite mer på arbetet, skulle vara så skönt att bli klar idag så jag ska verkligen försöka. Senare sen blir det grillat på lotten och sedan ska jag spendera tid med Johanna :)


An old one. Jennifer ser skrumpen ut och mitt hår är tametusan kritvitt. Who cares.

21 maj

Slutade efter nationella i matte halvelva, otroligt skönt. Har precis kommit hem från stan, blev att käka lunch med Johanna och Nathalie. Nu snart ska jag sätta igång och plugga och ikväll ska jag, mamma, Carro och Erik på muppteater, tror det kan bli kul!


Pics

You're great.





Vi bara avgudar Desses garv.


20 maj

Sicket väder det är! Och jag som måste sitta inne och plugga. Hoppas det regnar i helgen!

19 maj

Blev ett kort träningspass på gymmet imorse och nån timme senare löpning runt strömmen + brännboll. Mina ben gillade tydligen inte det eftersom att de skriker att de är överansträngda och behöver omsorg.

Vi har även dissekerat kaniner och marsvin. Jag, Malin och Ewe var väl inga stjärnor direkt men det gick nog rätt fint ändå. Började med att råka snitta upp lite på tjocktarmen när vi skulle skära upp magen, resulterade i en hel del rinnande bajs. Sedan skulle jag och Ewe försöka få ut hela tarmpaketet vilket resulterade i en läckande magsäck och hjärtat blev bara mos när vi skulle dissekera det. Men annars gick det nog rätt fint.

Under eftermiddagen/kvällen har jag varit och handlat med mor och far, ätit hembakad pizza och pluggat. Snart är det dags för sängen, imorn väntar en halvjobbig dag i skolan och sen börjar det riktiga helvetet med lejonet Gabriel som jag nämnt ett par gånger nu. På söndag ska det vara klart, gissa vad jag ska göra i helgen?

Trodde att det var en grupp med gosedjur när jag kom in för att hämta vagnen, det såg verkligen så ut.

Bella och Hanna

En av lärarna hade fått hundvalpar, dock såg den inte så valpig ut på den här bilden. Men gud så gosiga!

 




17 maj

Lejonet gabriel sysselsätter mig för tillfället. Tur att jag har honom.

 

Detta plus ett antal punkter till.. Det vi ska göra är att berätta ur ett fysiologiskt perspektiv vad som händer i kroppen då de saker jag gjort ringar om händer. Jag vetefan, det kanske låter enkelt. But no way, här sitter jag med mina arton häften om kroppens fysiologi och ska försöka göra något av det här. Ni kan ju tänka er hur mycket det står där i, det är inga tunna häften! Mitt mvg hänger på det här btw. Kul.


Bad girl

Jag intalade mig själv idag att jag skulle göra allt vad jag kan nu sista veckan, från och med idag till nästa söndag, att jag skulle lägga i princip all tid jag har och prioritera bort allt annat. Idag skulle jag verkligen plugga, jag tror att jag har läst igenom dem där jävla papprena ordentligt en ända gång. Och nu sitter jag här i soffan framför OTH och har gjort en och en halv timme. Blir bara besviken på mig själv, imorn blir det nya tag. Hur svårt kan det vara att stå ut och göra allt man kan sista veckan? Tillräckligt, verkar det som..

16 maj

Det är redan söndag och sommarlovet närmar sig! Har endast en "jobbig" vecka kvar i skolan, en "ojobbig" och sedan två veckors praktik, känns fint, även om både kroppen och psyket tar stryk av stressen som kommer fram inför denna vecka.

Imorn har jag dataprov, torsdag växt- och djurlivsprov, np matte på fredag och på måndag ska världens största anatomi&fysiologiuppgift in. Den uppgiften kommer också ge oss vårat betyg, det spelar ingen roll hur bra eller dåligt det har gått på proven och uppgifterna under detta år, allt hänger på den, vilket både kan vara bra och dåligt. Dåligt för mig som har presterat bra på allt under detta år, och om jag skulle misslyckas med detta känns allt det förjäves. Samtidigt som jag faktistkt skulle kunna spika ett MVG eftersom jag ligger och velar däremellan trots att jag bara presterat ett MVG under hela kursen. Bra för dem som kanske inte presterat så bra, och kan därmed till och med få ett MVG i slutbetyg även fast man bara presterat G under kursens gång.

Det kanske låter som ett dåligt sätt av läraren att göra, men nånstans tycker jag faktiskt att det är bra. Detta är en kurs som är rätt viktig inom djurvårdaryrket och en del grejer måste man bara kunna. Och detta är ju ett sätt för henne att se vad vi faktiskt kan och kan sätta ett rättvist betyg..

Nu tänkte jag återgå till pluggandet en stund efter detta intressanta inlägg och sedan äta kvällsmat. Ikväll unnar jag mig själv popcorn och en bra film! I'm so worth it.




Boring

En kväll som denna vill jag verkligen inte sitta hemma, eller iallafall inte sitta hemma ensam. Såklart finns det ingenting att göra, alla är upptagna.. Och självklart är jag för sent ute med att vilja träffa Jacke, det är ju ett par mils avstånd.

Jag får roa mig själv helt enkelt, brukar ju fungera. Ska nog slå på en bra film eller kanske se några avsnitt av OTH.

By the way, 22 grader och sol imorn! Great ha?









Converse

Har länge sprungit runt och letat efter ett par marinblå converse, tyvärr är de slut överallt och kommer inte in förrän i augusti. Hittade dock på internet men då föll jag för en annan färg. Så nu har jag precis klickat hem ett par i färgen geranium :)


Var ju som sagt på hageby centrum förut idag, fick med mig ett par vita tygskor för 100 kr och lite smink. Efteråt gick jag direkt till Johanna och spenderade ett par timmar där, blev tacos och en massa prat. Det är rätt så trist att det skiljer ett år mellan oss, man blir inte alls avundsjuk när damen står där och gör sig fin inför kvällens besök på krogen när man själv får sitta hemma. Inte alls..

14 maj

Ska iväg till Hageby centrum nu med mamma och pappa, ska bland annat leta efter skor till mig. I eftermiddag ska jag träffa Johanna en sväng, resten av dagen är oplanerad!


13 maj

Fy så skönt det var att få sova ut imorse, extra skönt eftersom att jag går runt och är kroniskt trött. Dom där extratimmarna jag fick på morgonen gjorde sitt.

Sitter just nu med plugget och försöker få nånting gjort. Har fått klar en inlämningsuppgift och skrivit lite mer på sammanfattningen till växt- och djurlivsprovet som vi har nästa vecka som jag nog ska sätta mig och läsa på nu. Så det känns bra, men vem fan vill plugga nu när man väl är ledig...

Ikväll hoppas jag faktiskt på att det händer något, har nog ingen lust att sitta hemma. Skulle behöva en riktig jävla tjejkväll, med någon fin vän.

APU-val

Kass uppdatering. Har inte så mycket att berätta mer än att lördagen ute hos Ewe med tjejerna blev kanon och mysig, och att jag har gjort några stora val nu i veckan, ser iofs ut att bli ett satans långt inlägg. Jag hoppas ni överlever.

I tisdags var det dags att göra nånting av besöket på Kolmården i fredags. Vi skulle önska tre platser av fyra till APU'n, samt visa intresse för internationell APU om man hade något, och om jag har.. Platserna vi hade att välja mellan var:

  • Tropikariet
  • Aparium
  • Delfinarium
  • Safari
  • Kolosseum
  • Rovfågel
  • Rovdjur
  • Savann/öken
  • Barnens Lantgård

Valet stod mellan delfinarium, tropikariet, rovfågel, kolosseum och safari. Till slut fick det bli delfinarium, tropikarium och safari eftersom vi måste ha ett stall med hovdjur och jag vill verkligen vara på safari där man både får kontakt med hovdjur och rovdjur. Tyvärr är det inte säkert att man ens får något av sina val, vilket skulle vara trist. Men jag tror att det är bra och roligt var man än hamnar.

Inom den internationella APU'n finns det en del ställen som skolan ordnar, men man kan även fixa själv. Jag och Malin funderar på att försöka få kontakt med en marin park på Mallorca. Mycket jobb och det är svårt, men det vore kul. Folk åker lite var som helst, några har åkt till Sydafrika och en tjej åkte precis iväg till Japan i tre veckor, riktigt coolt!

  • Teneriffa, Loro parque, djurpark.
  • Danmark, något forskningsställe om marina däggdjur.
  • Frankrike, Nausicaa - marin park där man lär sig träna och hantera sjölejon och Bouvall - någon djurpark med rovdjur om jag förstått rätt.
  • Uganda, minns inte riktigt vad det var för ställe.
Dessa ställen ordnar skolan, Loro parque är drömmen, jag vill verkligen dit. I andrahand kommer Nausicaa, fast egentligen spelar det inte så stor roll. Bara jag kommer utomlands, jag vill verkligen, både för själva grejen och erfarenheterna och upplevelserna man får! Så om jag inte lyckas få åka iväg på någon av skolans platser så ska jag kämpa mig till en egen!












 






8 maj

Har lite bråttom men tänkte tala om att jag lever.

Igår blev det en heldag med klassen ute i djurparken, hade APU-introduktion och såg på den nya delfinshowen. Vi gick runt i alla stall som finns och kikade och fick reda på hur det var att jobba där. Vi ska snart få önska i vilka stall vi skulle vilja göra vår APU. Vi har 4x3 veckor under två år och får önska tre ställen, vilket inte är det lättaste eftersom jag helst vill vara överallt men har 5 ställen jag absolut vill vara på..

Anledningen till att jag har lite bråttom nu är för att jag snart ska träffa tjejerna och sen ta en buss ut till Ewe i Igelfors och jag sitter här halvfärdig. Idag väntas det fyrhjuling, kubb, grillning och övernattning mitt ute i ingenstans! Vilken tur att vädret är med oss....


Röjning

Ska snart hoppa in i duschen och sen lägga mig och läsa till det muntliga förhöret i kretslopp imorgon. Men tänkte först skriva några rader och dela med mig av dagen.

Började med 90 minuter matte imorse för att sedan i halvklass bege oss ut ett par mil utanför Norrköping och röja i skogen, (fälla träd och annat skit), i sex timmar medan andra halvan skulle roa sig med att köra basmaskin. Låter bilderna och Holma tala!





















Mogata

Vips så hamna man i Mogata.

Sitter just nu hos Jacke och väntar på att han ska äta färdigt så vi kan gå ut och gå en sväng med Johanna och Robin :)

great.

4 maj

Hade engelska nationella imorse, gick väl som vanligt rätt så bra. Slutade efter det vid halv elva och åkte direkt till gymmet.

Ska sätta igång och skriva om lejonet Gabriel nu, en slutuppgift i anatomi&fysiologi där vi ska väva ihop allting vi lärt oss i kursen både anatomiskt och fysiologiskt. Det är sjukt mycket och rätt svårt, men jag tror nog att det ska gå bra! Fick förresten MVG på det sista anatomi&fysiologiprovet, vilket gav mig mer kraft till detta arbete!

3 maj

Sitter och skriver på ett arbete, men tog ett lite avbrott och tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg.

Tror gårdagen var den första söndagen på evigheter som jag hittade på något annat än att träna, städa och plugga. Träffade Johanna, Robin och Jacke runt elva och gick runt på maxi ett tag. Åkte vidare till Hageby centrum och kollade runt där, var enligt mig inte så mycket att ha..

När vi tröttnat på Hageby så åkte vi ut till Mogata och utnyttjade det fina vädret med kubbspel och långpromenad! Det var supertrevligt.

Även denna vecka ser ut att bli bra, har dock lite mer plugg att ta itu med! Började med att sluta halvtolv idag. Imorn slutar vi efter nationella i engelska klockan tio ;) Det ser bra ut!




Jag och Malin tog chansen att gosa lite med Linus och Embla idag, synd bara att dom luktar så förbannat.


1 maj

Kom hem från Mogata för en stund sen. Gårdagen bestod av grillat, spel, majbrasa och riktigt bra sällskap!

Nu blir det soffhäng framför OTH och sen får vi se vart dagen tar vägen. 


Riktigt kraftig!


RSS 2.0