26 mars

Kul att jag prioriterade samhällen igår framför svenskaprovet som är imorgon för att jag tänkte att det måste bli klart till dagens samhällslektion. Vi har inte ens samhäll på måndagar och har aldrig haft.. Detta betyder att jag har dubbelt så mycket att plugga idag.

25 mars 23:24

Jag har glömt hur jobbigt det var att ha en massa plugg, att behöva plugga till prov och göra inlämningsuppgifter. Det var alldeles för länge sedan jag behövde plugga så nu känner jag hur allt blir dåligt planerat och görs i sista stund. Måste verkligen bli ändring på det!

Har haft en fantastiskt bra helg i Linköping som har gått aningen för fort, det enda positiva med det går fort är att beskedet från Kolmården inte är långt borta. 

Nu blir det att se veckans brott och föra lite anteckningar på det till morgondagens samhällslektion!

24 mars

Hemma i Norrköping en snabbis, helgen spenderas egentligen i Linköping men vi tog bilen hem till mig för att hämta Jonas dator.

Hade en väldigt bra gårdagskväll! Medan familjen Zandén/Gustavsson kidnappade min fina svärmor som fyllde 40 år i torsdags så lagade jag en överraskningsmiddag till henne :) Kvällen avslutades i soffan framför filmen Nyckeln till frihet.


Ett fint träd jag gick förbi varenda dag på vägen till och från Loro Parque


20 mars 21:26

Andra dagen i skolan och som tur är känns det mycket bättre idag. Kanske på grund utav att jag precis gjorde klart en labbrapport i mikrobiologin så att i alla fall ett kilo försvann från mina axlar. I och med att jag varit borta så länge och inte pluggat någonting under tiden har jag massor att göra nu. Jag försöker att inte stressa utan beta av en sak i taget, och det verkar gå bra än så länge.

I helgen ska jag försöka ta mig tid att slänga upp foton från Teneriffa och praktiken på safari.



Utsikt från Martas altan


19 mars 23:00

Efter en veckas sjukdom, tre veckors praktik på Loro parque och ytterligare tre veckors praktik på safariparken på Kolmårdens djurpark är jag tillbaka i skolan. Jag har inte saknat skolan ett dugg och det känns faktiskt bara jobbigt att komma tillbaka. Jag vill ha mer praktik, jag känner mig verkligen inte klar på safari utan vill bara lära mig mer och bli bättre på det jag redan kan.

Förra året sökte jag tjänsten som djurvårdare i djurparken - utan några större förhoppningar att ens komma vidare till telefonintervjun då jag exempelvis inte slutat skolan eller hade körkort. Jag har självklart sökt tjänsten iår igen - eftersom att jobba i Kolmårdens djurpark är det enda jag vill göra efter skolan. Iår hade jag dock riktigt stora förhoppningar om att komma vidare - och det gjorde jag. Jag gjorde telefonintervjun när jag var på Teneriffa och gick vidare! För två veckor sedan var jag på en gruppaudition på vildmarkshotellet. Det kändes bra och nu är det cirka en vecka kvar tills jag får besked, en vecka jag helst vill sova mig igenom för att jag kan inte släppa tanken på det.

Jag kommer bli ledsen om jag inte får jobbet och så fruktansvärt avundsjuk på alla som får det i och med att det är min största dröm just nu och har varit sedan jag var liten, men också för att det faktiskt är det enda jag vill göra. Jag vill bli djurvårdare i djurpark, det finns tusentals djurparker runt om i världen, men jag vill helst(nästan bara) jobba i Kolmårdens djurpark, iallafall så som jag känner just nu. Mycket beror nog på att jag bor här, är född här och har hela mitt liv här, men också för att jag älskar parken och har haft tolv veckors praktik där. Det är ett självklart val för mig.  

Jag kan inte sluta hoppas och jag har en bra känsla i kroppen, jag är inte nervös och känner faktiskt att det kan gå vägen. Men samtidigt vågar jag inte tänka så, jag vill inte hoppas för mycket. Går det inte iår är det bara att inte ge upp utan söka igen till nästa säsong. Det är bara det att jag inte vill gå ett helt år och göra något jag egentligen inte vill.

..

Jobbig men väldigt fin dag. Vi ses igen Morfar <3


12 mars

Tre veckor utan internet satte verkligen sina spår, jag känner inget behov av det längre. Inget är väl att ta i, jag kollar fortfarande Facebook ett par gånger om dagen på mobilen men jag har absolut inget behov av att sitta vid datorn. Därav har jag inte kluddrat någonting här eller lagt upp några bilder från Teneriffa någonstans sedan jag kom hem. Nu börjar jag dock känna ett sug av att skriva av mig här och dela med mig av mina bilder och allt som händer just nu.



RSS 2.0