30 juni

Godmorron.

Idag är det dåligt väder, skulle kunna vara tråkigt men idag njuter jag av det. Av att bara kunna ligga inne framför tv'n och slappa utan dåligt samvete. För just nu känns det som att en sån dag är allt jag behöver!

Såg ju Eclipse igår by the way, och enligt mig var det den bästa utav alla tre. Och eftersom dom visade alla tre filmer kom jag hem sent och är aningen trött idag, därav behovet av soffhäng!

Vill också ägna en tanke åt min vän Bella som ligger på sjukhus i Indonesien och olyckligtvis missar campningen i regnskogen imorron! Life is hard.

28 juni

Idag har jag jobbat från 12 - 21 och har inte hunnit med så mycket annat. Allt har gått bra och det gick relativt fort, tråkigt att sitta inne i detta väder bara! Tänker gå och lägga mig snart eftersom att jag är väldigt trött och sliten, imorn ska jag njuta av vädret och umgås med Jennifer, på kvällen ska jag äntligen få se Eclipse! Känner lite press bara eftersom att jag har ett par timmar kvar på boken som jag måste ta tag i.


27 juni

Vet inte var jag ska börja, eller hur jag ska formulera mig. Usel bloggare som jag är så är det ju inte alltid så lätt förstår ni! Men vad gör det.

Har ju inte skrivit sedan midsommar så kan ju börja där. Det var trevligt, det var mat, det var alkohol och det var dans runt stången. Hade varit trevligt att bjuda på bilder, men som vanligt är det väldigt väldigt ont om sådana.

Gårdagen bestod av en hel del dötid i soffan. Piggnade till lite senare på eftermiddagen och tog en glass på wallmans med Malin. Åkte sedan vidare hem dit för att grilla och se på film.

Idag hann jag knappt vakna innan jag satt i bilen påväg ut till Eriks mamma och Hasse för sol, bad och fotboll.





Har aldrig gett mig på att städa en sjö förut. Men idag så!

25 juni

Nu är Peppe hemma, och fy vad konstigt det känns. Igår blev det lite middag här hemma med äkta svensk mat, samt jordgubbar och glass. Natten spenderade jag hos Malin med popcorn och en märklig film!

Klockan tre ska jag möta Eve för att handla mat till ikväll, midsommar firas hos Jocke med lite okända människor. Det blir bra!



23 juni

Blir bad idag igen. Det är nästan ett måste i detta väder.


Malin och jag för fem år sen!


22 juni

Slingade håret igår, igen. Ångrar mig inte men det blev inte så bra och verkligen inte som jag ville att det skulle bli. Därför ska jag snart möta Eve för att åka ner till stan och köpa en ljusbrun färg. Innan har jag varit så mörk så inget annat än blekning har tagit på håret, men nu när jag är ljusare ska det förhoppningsvis gå!

Efter tar jag cykeln mot Åby för årets första dopp med Malin!

:)

Ska möta Eve vid ica om tjugo minuter för att hämta ut den sista konsertbiljetten. Blir ju konsert i Långholmsparken både den 7e och 8e augusti! VÄRT.


21 juni

Jag piggnade till, till slut och sitter nu och läser min brors resedagbok. Bilderna får mig att längta väldigt mycket till Kreta! På tal om min bror kommer han hem på torsdag efter fyra månaders backpackande, herregud, fyra månaderl vad fort det har gått. Fast på något sätt känns det som om han har varit borta i en evighet. Vi får se om han en gång har lyckats blivit nyansen brunare än vad jag är när jag är vit! Tveksamt.

Nog talat om min käre broder. Jag ska nog lägga mig nu så att jag kommer upp skapligt imorn, fast egentligen, vad spelar det för roll. Jag har lov och inga planer för morgondagen, jag FÅR sova hur länge som helst utan ångest!





20 juni

Snart börjar This is it på tv som jag länge velat se, så tänkte göra det. Har storstädat med huvudvärk i flera timmar idag och är därför inte världens piggaste människa just nu så tänker sova efter filmen/dokumentären. Puss.

19 juni

Så vackert det var, och så vacker Hon är, bara att se dom gör en glad och lycklig inombords.

Japp, jag är en av dom som legat i soffan och sett på bröllopet från ungefär halv tre och framåt. Har nu tagit en paus och ska åka iväg och hämta kvällsmat och käka tillsammans med kungligheterna. Har fem minuter på mig..


18 juli

Har sprungit runt på stan hela dagen tillsammans med Johanna, fick med mig en del nödvändigt hem. Nu snart ska jag åka ner till Malin för att spendera kvällen och natten där, blir att se The game, sjunga singstar och äta popcorn. Kanske blir en och annan film gjord också, vi är så barnsliga.

Rybak kommer till Hageby C imorn, det tänker jag inte missa!

Bokat!

Kreta 10 - 18 augusti!


17 juni

Idag åkte jag och Malin till en mysig och rätt meningslös liten stad/by/wathever och njöt av solen. Att bara vandra runt i Madickens fotspår och svettas av värmen kan vara bra trevligt. Blev en burgare på kockens samt glass vid kanalen.




Stockholm

Är hemma hos Malin, har precis sett Mindhunters och ska dra igång Green zone när popcornen är klara. Vi har sett xantal skräck/action/thrillers under dom senaste dygnen och kan inte sluta leta efter nya. Det ska vara såna som man måste tänka sönder till för att förstå, fast man förstår inte ändå, utan man kan diskutera i evighet om hur det egentligen ligger till. Typ, Shutter Island. Tyvärr har vi inte lyckats hitta så många.

Stockholm är bokat nu också! Den 7-9 befinner jag mig för det mesta i och utanför Långholmsparken, vi har två lassekonserter inbokade och det kan inte bli annat än bra! Dyrt, men jag har ingen ångest, det är värt varenda öre.


16 juni

Har inte varit hemma så mycket de senaste dagarna och har inte haft någon lust att ägna tid till datorn därav ingen uppdatering. Tror ändå ingen gråter över det!

Lördagens reunion blev kanon och alla, i princip, hoppas jag, hade kul och var nöjda med kvällen som bjöd på god mat, mycket prat samt en hel del dans och förtärande av alkoholhaltiga drycker. Glömde tyvärr kameran hemma, hade varit trevligt att kunna bjuda på några ordentliga bilder, tyvärr har jag bara ett fåtal värdelösa och onyktra.

Idag är jag verkligen helt död, jag orkar ingenting, är hur trött som helst och tänker inte anstränga mig speciellt mycket. Snart kommer Eve hit, det är dags att boka tåg/buss och boende till Stockholm!

 

 




Reunion

Ikväll är det dags för återträff med gamla klassen, det ska bli riktigt kul att träffa alla igen eftersom jag inte sett de flesta på ett år. Jag har beställt middag för 2000kr så hoppas verkligen att den är god och sen övergår det väl det hela till party all night long. Insåg nu att det var exakt ett år sedan vi skiljdes åt, för exakt ett år sedan slutade jag nian.





12 juni

Äntligen har jag också sommarlov även fast det känns som det är en helt vanlig helg och jag ska tillbaka till skolan på måndag.. Dessa två veckor har varit hur bra som helst och bara flugit iväg, igår gjorde vid det praktiska provet, dom var supernöjda och gav oss inga anmärkningar så jag hoppas väl på ett MVG.


That's me

Det var inte det lättaste att städa med fåglar på sig.

Favoriterna!

Ormmatning!

Alla jävla fröblandningar till fåglarna som jag faktiskti kommer sakna att göra.

Frida och Jessica fiskar i dammen




Jag hatar dom där svarta jävla lådorna.


8 juli

Praktiken rullar på och det går hur bra som helst, är faktiskt inte ett dugg orolig inför det praktiska provet på fredag. Det kommer gå kanon!

Idag har jag dödat pinkisar (nyfödda outvecklade mus/råttungar), det var väl det ända som var utstickande från de vanliga rutinerna! Fullt utvecklade ungar och andra mindre djur gasar vi ihjäl, men dessa små kan man inte ha ihjäl på det sättet så man använder dom som små studsbollar som inte studsar, alltså kastar dom hårt i marken. Låter hemskt, möjligtvis är de det. Men det var inte hemskt, även om dom rör på sig tänker man inte att det liksom är ett levande djur eftersom de är så himla outvecklade. Dock är dom väldigt söta, vilket jag själv inte skulle tycka av att se dom på bilden nedan men i verkligheten så.. Dessa blir sedan mat till ormar och ödlor.

 

Okej, nog om pinkisar. Efter praktiken åkte jag och Malin hem till henne och fortsatte med statistikuppgiften som ska lämnas in imorn medan Kricka gjorde mat till oss. När vi var "klara" åkte jag hem till Carro för att få hjälp med det vi inte kunde. Var hemma halvnio och har suttit här sen dess.

Lördagens matplaner förstördes precis då jag ringde till Patrik för att meddela hur många portioner vi skulle ha! Den resturangen vi skulle beställa ifrån kunde tydligen inte på lördag. Så imorn blir det att ringa till Dillqvist och se om dom kan fixa, annars får det väl bli en pizza, men det vore tråkigt! Vet inte om jag nämnt det tidigare, det borde jag gjort. Men vi ska ha återträff med gamla klassen för middag och lite partaj så det är en del att styra med.

Nu börjar dock klockan rinna iväg så jag ska lägga mig nu snart och lyssna på Eclipse tills jag somnar. Lat som jag är så insåg jag för ett tag sen att jag aldrig skulle orka eller ha lust att läsa ut den tredje twilightboken innan filmen kommer den 29 juni så jag köpte ljudboken istället! Asbra och jävligt avkopplande.

7 juni

Fick precis mitt schema över sommarens jobb på city gross och det ser väldigt bra ut. Ska bara jobba tretton dagar och kommer tjäna lite över åtta tusen så det känns bra. Ville inte jobba så mycket denna sommar eftersom att det kändes som att hela förra gick åt till det. Jag sökte inte ens till en början för att jag inte alls hade någon lust, men när dom frågar om man ska söka är det dumt att säga nej!

Tyvärr jobbar jag till sent i princip varenda dag så det blir ju runt tretton hela dagar som försvinner, men jag tror jag överlever och dessutom medföljer det ju OB så det är ju egentligen bara bra att jobba sent! Jag kommer sitta i kassan alla dagar, vilket är kul men samtidigt känner jag en stor press på mig då jag är osäker på en del saker. Men antar att jag kommer känna mig säkrare iår eftersom jag redan "gått igenom" det en gång och känner till det mesta, kommer bli lättare att lära om sig än att lära sig från början. Kommer sakna att jobba på frukten dock.


6 juni

Träffade ju Eve förut, käkade glass, lyssnade på lasse och njöt av sommarvärmen. Det var trevligt trots att det hela sluta med en glasbit 1 cm in i foten vilket just då inte kändes speciellt mycket, det var bara massa blod, men gör desto ondare nu. Hoppas verkligen att det är bättre till imorn så att det inte stör mig då jag ska arbeta. Men sånt här brukar ju kännas värre dagen efter!



6 juni

Skrev precis klart en liten uppsats om klimatet som jag skjutit upp i flera veckor, men nu är den klar och kan skickas in så är den ur världen och kursen är färdig!

Nu ska jag ut i solen en stund och ta en glass med Eve innan jag sätter igång med statistikuppgiften i matte b, som jag också skjutit på i flera veckor. Men idag ska den iallafall påbörjas eftersom att jag antar att den ska in innan onsdag då skolavslutningen är! Hade även tänkt att skriva färdigt "intressebrevet" om den internationella APU:n, så, så ser min dag ut!


..

Hittade den här tshirten som får mig att sakna och längta tillbaka!
I detta fall önskar jag att man inte åldrades.


5 juni

En veckas praktik avklarad, nu har man kommit in i alla rutiner och det blir roligare för varje dag som går. Ser fram emot att komma tillbaka på måndag och slita lite tillsammans med min underbara kompanjon Malin!





 

Har precis kommit hem efter en runda minigolf på himpa och en glass i folkparken med en annan Malin :) Mycket trevligt och behövligt en fin dag som denna. Nu är jag hemma en sväng igen innan jag ska möta henne och åka ner till hennes mor för att spendera kvällen där tillsammans med henne och Cia.


07







2 juni

Försöker få tag på alla från gamla klassen för att få ihop en reunion! Det är tamefan dags nu. Så den tolvte juni har vi bokat skollokalerna för lite party, ska bli riktitg trevligt i och med att jag inte träffat dom flesta på ett helt år nu!

Annars idag har jag varit på praktiken och sen gått en sväng på maxi med Carro. Nu sitter jag och är irriterad över att jag inte fått mitt schema från citygross än, om jag ens kommer få något, det vet jag inte heller. Jag kan nämligen inte planera in nånting och det suger. Förmodligen har Jessica glömt bort mig så jag får väl ta och ringa henne för att få reda på om jag ska jobba eller inte och isf när, det suger också.


1 juni

Kan man tro att det är 1 juni idag? Skulle inte tro det..

Andra dagen på praktiken och än så länge är det bara bra, förutom värken i fötterna och knäna som man får efter ett par timmar förstås, men antar att man vänjer sig och blir härdad.

Vi är ju fyra stycken från klassen på praktik i djurhuset och vi har blivit uppdelade två och två i arbetslag 1 och arbetslag 2 som har olika scheman och avdelningar. Jag och Malin är då arbetslag 1 och har hand om avdelningarna fågel, nattdjur, iller, kanin&getstallet samt sjukrum&karantän

Igår hade vi inte allt för mycket att göra men tur var väl det! För första gången man gör någon rutin, speciellt städrutin, så tar det mycket längre tid än vad det borde eftersom man inte riktigt har kommit på det effektivaste sättet att göra det på och för att man helt enkelt inte har blivit "bra" på det än. Vi gjorde städrutinerna hos fågel, vilket jag inte trodde skulle vara så kul men visade sig vara det :) Hann även med lite kloklippning på kanin och kvällsrutinerna där ute i stallet.

Idag började vi ju tidigt så då har vi (jag och Malin) hunnit med både morgonrutiner, daglig rutin i kanin&getstallet och i karantän samt städrutiner hos fågel, nattdjur och iller. Antar att det inte säger någon speciellt mycket men det mesta handlar om att städa, göra mat, utfodra och se till att djuren mår bra. Så nu har vi koll på alla ställen och alla rutiner, i princip, så resterande dagar kommer förmodligen bli roligare då vi kan ta mer ansvar och slipper ha någon som berättar för en vad som ska göras och hur det ska göras. Allt blir lite roligare när man "kan själv".

Ikväll har Carro&Erik varit här och käkat och jag har bakat äpplepaj och chokladbollar och hunnit med lite plugg.
Sitter nu här och ser fram emot en ny dag på praktiken imorgon och tänkte gå och göra matlåda. Är inte sugen på nånting, dåligt, och har inte speciellt mycket energi till att laga något speciellt så får nog bli ett par mackor! Runt halv tio dyker nog Jacke upp och gör mig sällskap :)

Städning hos blodnäbbsvävare(?) och landsköldpaddor.

Söta varelser, uppskattar dock inte när som ska klättra på fötterna då man försöker göra rent.

Fågelköket, många olika matblandningar som ska till.

Jävligt kul och intressant antar jag?




RSS 2.0