ALL MAJS TILL JENNY

Jenny behöver den här bilden för att kunna göra en labbrapport i mikrobiologin, och när hotmail vägrar samarbeta får man helt enkelt lösa det på ett annat sätt!

25 januari

25 varje månad är min favoritdag precis som för många andra, LÖN. Jag brukar alltid använda upp hela min lön, och väldigt mycket pengar går åt till onödiga saker. Men den här gången har jag faktiskt varit duktig och fört över en del av kakan till en av mina fonder - nån gång ska jag väl ha råd att åka till Afrika, eller kanske köpa mig en bil.

Febern lyckades hitta hit i måndags natt så har varit hemma från skolan både igår och idag, var dock tvungen att åka dit en sväng i eftermiddags för att hämta jobbnycklarna samt gör en labb i mikrobiologin på omprovstiden eftersom att jag är på praktik då den genomförs på lektionstid.

Nu ska jag försöka få iordning på min garderob, hyllor ska upp osv. Jag har inte tagit mig tid till att fixa den sen vi flyttade hit så alla mina kläder ligger i en enda stor hög på botten av garderoben - börjar tröttna på att inte hitta det jag vill ha på mig.

23 januari 23:41

Har precis kommit hem från en spelkväll hemma hos Nico & Becca - alfapet och kort. Jag har haft supertrevligt!




23 januari 17:42

Förbereder lite inför mina ensamma kvällar och helger på Teneriffa genom att ta hem lite serier och filmer. Jag funderar även på att köpa en och annan bok. Något ska jag väl sysselsätta mig med när jag inte kommer ha något internet eller någon att vara med :)



22 januari 23:28

Har haft en bra helg utan krav - alltså inget planerat, inget plugg, inget jobb, så som det alltid borde vara. Nu är det dags att krypa ner i sängen för att vara så utvilad som möjligt imorgon.



..

Fredags




22 januari 01:27

Börjar bli nervös och har svårt att somna på kvällarna då alla tankar far iväg till Teneriffa och allt vad det innebär, flygresa, byte av flyg, möten med främmande människor som inte talar engelska, göra fel för att kommunikationen är dålig. Samtidigt är jag så ivrig och ser fram emot det så mycket, jag vet att det kommer gå bra, att mina tre veckor där kommer bli något av det bästa jag upplevt i hela mitt liv. Eller jag önskar det iallafall. Hade det blivit som planerat, att både jag och Becca skulle åka, då skulle jag inte känna någon oro eller vara det minsta nervös - då hade jag bara längtat och jag är något besviken och faktiskt lite ledsen över att det inte blir som det skulle ha blivit. Jag hade verkligen längtat efter att få åka iväg och ha tre awesome veckor med en bra kompis, då hade allt varit så underbart. Jag ska inte klaga, jag är superglad, men det blev bara en så stor omställning helt plötsligt så det är svårt att inte göra det.



19 januari 00:45

Jag är en person som har väldigt svårt för att läsa böcker, vilket jag tycker är tråkigt, önskar ibland att jag var en bokmal. En anledningen till att jag har svårt för det är för att jag sällan hittar böcker som fångar mig, som får mig att vilja läsa mer. En annan anledning är att jag blir så trött när jag läser så att jag endast kan läsa några sidor innan bokstäverna börjar bli suddiga och jag kommer på mig själv med att ha läst samma mening 5 gånger utan att tänka på det - vilket gör att man inte kommer någonstans i boken och tröttnar.

Men! Jag har äntligen fastnat för en bok, en som Bella i min klass tipsade mig om och lånade ut. Hungerspelen av Suzanne Collins, som kommer ut på bio i mars iår. Även om klockan är mycket nu och jag ska med en buss som går om 6 timmar så måste jag läsa lite. Jag älskar när jag väl hittar en bok som jag vill läsa!



16 januari - TENERIFFA, LORO PARQUE




Nu är det spikat, jag åker till Teneriffa för att ha praktik på Loro Parque från v.6 tom v.8, så den 6 februari drar jag iväg till varmare breddgrader och åker hem runt den 26 februari. Ett minus, jag tvingas åka själv! Egentligen skulle jag och Rebecca från min klass åka - vilket jag hade sett fram emot så förbannat mycket eftersom att vi är så nära vänner, men, parken kunde helt plötsligt bara ta emot 1 person den här perioden. Rebecca valde då att försöka få en plats på en delfinarium i Finland istället.

Det känns jättetråkigt, och faktiskt jobbigt, man har varit så inställd på att vi båda ska åka och man har i sin fantasi föreställt sig hur allting kommer vara och nu är det bara att ställa om. Jag vet att jag kommer ha roligt och få en underbar tid i parken, men jag är rätt så säker på att jag kommer ha det ganska tråkigt utanför praktiken, på fritiden. Men jag klarar att åka själv, det vet jag, jag kommer längta hem som bara den men jag får försöka tänka att det bara är tre veckor och sen får jag komma hem. Jag vet även att det är en väldigt bra erfarenhet att ha med sig, framförallt för mig som vill åka utomlands och jobba som volontär senare i livet, det kommer kännas mycket lättare om jag redan utsatt mig för en liknande situation innan.

15 januari 20:40

Tillbaka i Norrköping efter en riktigt bra, lugn och skön helg i Linköping hos Jonas mamma. För att summera helgen kort så var jag, Jonas och Jocke och käka på Texas Longhorn i fredags, kvällen avslutades med ett parti risk, på lördagen tog vi en lång och välförtjänt sovmorgon och under dagen kom även Sofia ut till landet och det blev det ett parti risk som avslutade den kvällen också. Idag har vi inte gjort många knop förutom på resan tillbaka till Norrköping. 

När jag har möjlighet till det tänker jag faktiskt passa på att lägga mig tidigt ikväll, gärna nu. Det händer sällan att jag kan somna tidigt då jag har skolarbete att göra, så det ska bli riktigt skönt att vara ordentligt utvilad imorgon då skolan drar igång igen. Ny termin, nya kurser - både ser och inte ser fram emot det. Mikrobiologi 09:15 imorgon bitti lockar inte så värst mycket, har dessutom inte haft en jobbig teoretisk kurs som man inte vill läsa sen i ettan.. Men jag får skylla mig själv, det är mitt individuella val.

14 januari 16:48

En helt ledig och oplanerad helg på flera månader, och jag njuter som bara den. 

Sitter just nu i soffan och ser på fotboll tillsammans med Jonas och Jocke, om ett tag ska vi åka och handla till kvällen samt hämta Sofia vid bussen. Det blev en omgång risk igårkväll och vi kör nog ikväll igen, kommer jag vinna överlägset tredje gången i rad?



12 januari 16:18

Det känns som att provet gick ganska så awesome idag, nu är det endast projektredovisningen imorgon som är kvar och sen blir det förhoppningsvis lugnt i ett par veckor framöver eftersom att vårterminen börjar nästa vecka!

Ikväll ska jag försöka få ordning på rummet, i princip allt ligger kvar i flyttkartongerna.. Måste även hinna med att skicka in en ansökan om sommarjobb till kolmården, har skjutit på det alldeles för länge nu och snart är det säkert för sent.

11 januari 20:39

Pluggandet drar ner mitt humör något enormt, att jag precis fick reda på att vi bara har en lektion imorgon kom väldigt lägligt! Humöret höjdes en aning och jag fick ny energi.


10 januari

  • Examinationsuppgift i religion till idag, inte klar

  • Stort foderprov på torsdag

  • Projektredovisning på fredag
Underbar vecka, och vilka underbara lärare som gör såhär mot oss första veckan efter lovet. Jag vägrade plugga under jullovet, vilket jag kanske inte skulle ha gjort. Men jag anser att man ska vila upp sig över loven och skaffa sig ny energi till skolan. Hur ska jag nu hinna? Och framförallt, hur ska jag orka?

9 januari 22:50

Att flytta är en stor händelse men jag har ändå inte lyckats nämna något om det här, det gick så himla fort. Nu har vi iallafall flyttat ifrån lägenheten i Eneby till en lite mindre lägenhet i Haga, detta på grund av att mina syskon flyttat ut och en femma blir då onödigt stort för 3 (4) personer. Återstår nu bara att packa upp alla saker, kul att inreda ett nytt rum men också väldigt jobbigt att få upp allting och rensa bort sådant som man inte vill ha kvar.

Befinner mig i Linköping och imorgon väntar min första skoldag efter lovet, ska bli otroligt jävla jobbigt. Två och en halv veckors ledighet tog inte bort min skoltrötthet alls.. Vilket suger. Annars då, livet rullar på som vanligt och ikväll har jag lyckats med något som jag aldrig förut lyckats med - utplåna alla medspelare i RISK. Det var kul, att för en gång skull vara den som leder överlägset mot alla andra istället för att vara den som inte kan anfalla för att man har för få gubbar och dör efter en halvtimme. 




Nyårsafton

Middag, spel, fyrverkeritittande och tolvslagsfirande på balkongen och till sist utgång! Hade ett väldigt bra nyår med väldigt bra och fina människor.






3 januari 14:32

Jag känner mig fortfarande helt död efter helgen. Bilder och annat från nyårskvällen kommer förhoppningsvis upp senare ikväll, nu är det plugg som gäller och har verkligen inte tid med något annat. Har ett arbete som verkligen måste skickas in idag - en rest från tvåan, måste även börja på ett examensarbete i religion som ska in på tisdag nu efter lovet. Kill me.

RSS 2.0